Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdals IF bryter med Pälle Olsson

Nästa säsong spelar degraderade Ljusdals IF i damtrean.
Detta utan de två senaste säsongernas huvudtränare vid sidlinjen.
Klubben förlänger inte kontraktet med Pälle Olsson.
– Jag kan inte riktigt köpa förklaringen jag fått från föreningen, säger en besviken Olsson.

De två senaste säsongerna har Pälle Olsson varit huvudtränare i Ljusdals IF:s damlag. Den första slutade med serieseger i damtrean, och i år har Ljusdals IF huserat i damtvåan. Där åkte laget ur med buller och bång. Men det är inte därför han nu får lämna klubben.

– Jag har fått höra av klubben att spelarna vill höra en ny röst i omklädningsrummet. Och därför får jag inte vara kvar. Men den förklaringen köper jag inte, för när jag har pratat med tjejerna själv vill de ha mig kvar. Det känns bara konstigt, och beskedet kom mer eller mindre som en chock, säger Pälle Olsson.

Örjan Oscarsson sitter i Ljusdals IF:s damgrupp tillsammans med Peter Brolin:

– Kontraktet med Pälle har varit på ett år åt gången, och nu väljer vi att inte förlänga det. Han har gjort ett kanonjobb, inget snack om den saken. Men när vi hade ett möte med spelarrådet kom det fram att spelarna i laget ville ha en ny tränare. Det var så vi uppfattade det.

Klubben har redan börjat se sig om efter en ersättare.

– Vi har en annan tränare på gång. Vem det är kan jag inte tala om än, men vi ska träffa honom på tisdag, meddelar Örjan Oscarsson.