Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdals fvo kanske vaknar

Bra Big Fish (9/6) att du vill ha ett fritt strömmande vatten till i Ljusdals kommun. Förhoppningsvis kommer flera att inse vilken betydelse Sillerboån har för turismen i kommunen.

Om dammen rivs kommer det att innebära bättre levnadsvillkor för harr och öring. En kraftverksdamm kommer att spoliera allt fiske i ån för all framtid. Du ställer även frågan om fiskevårdsområdet och turistansvariga är tillfrågade. Vissa politiker i kommunen är medvetna om värdet av fritt strömmande vatten eftersom dessa motsätter sig en försäljning av fallrättigheterna vid Kvarndammen.

Att få fiskevårdsområdet att engagera sig blir nog betydligt svårare. Hittills har de inte yttrat sig i annat än ersättning från kommunen för att fisket under en tid blev sämre. Förhoppningsvis kommer även Ljusdals fiskevårdsområde att inse värdet av att Kvarndammen rivs.

Det är märkligt att det är stiltje i just Ljusdal som har alla möjligheter att öka turismen med älven och flera åar som har möjligheter att bli mycket attraktiva sportfiskevatten. I Järvsö fvo och Färila fvo jobbas det hårt med att förbättra fisket. I sinom tid kanske rätt personer kommer med i Ljusdals fvo så att arbetet med att förbättra fiskemöjligheterna även där kommer i gång på allvar.

Lars Nordqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel