Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdals cykelklubb laddar upp för bytardag: "Ifjol var det 100 cyklar som såldes"

I helgen är det dags för den årliga cykelbytardagen på Postplan i Ljusdal. Intresset att sälja och köpa cyklar är stort bland ljusdalingarna, berättar Tage Eriksson, ordförande för Ljusdals cykelklubb.

På lördag kommer Postplan att fyllas av cyklar i allehanda modeller och storlekar. För tionde året anordnar nämligen Ljusdals cykelklubb en cykelbytardag.

Ofta brukar där finnas ett brett sortiment av cyklar, med allt från cyklar i 50-talsmodell till mer nyare varianter, förklarar klubbens ordförande Tage Eriksson.

Läs också: Cyklar i fokus på cykelbytardagen

– Ifjol var det runt 100 cyklar som omsattes. En hel del av dem är barncyklar men det finns även vuxencyklar i olika modeller, många gånger i nyskick men också veteranhojar, säger Tage Eriksson och fortsätter:

– Vi anordnar bytardagen dels för att det är ett sätt för oss att få in lite extra pengar till klubben. Sedan gör vi nog en god gärning för folk som har cykel hemma och vill bli av med den och då kan det lägligt nog finnas en i grannkvarterat som vill köpa den, säger han.

Hur är Ljusdal som cykelkommun?

– Vardagscyklister finns här, i likhet med alla andra hälsingekommuner. Men i Ljusdal är vi ju inte direkt i framkant vad gäller motion bland befolkningen. Vi i cykelklubben jobbar med att uppmärksamma cykling genom bland annat cykelträning och lite arrangemang, säger Tage Eriksson.

Läs också: Snabb åtgång på cyklar på bytardag

Men riksväg 83 och 84 känns ju inte särskilt cykelvänliga?

– (Skratt) Nej, där är det inte särskilt cykelvänligt men inne i centrum i Ljusdal har det blivit bättre vad gäller bra cykelbanor. Sedan har vi inte cykelbanor längs riksvägarna mellan Ljusdal, Järvsö och Färila, men det kanske kommer nån gång, säger han.