Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdaling i topp inför tredje deltävlingen

På onsdagen rullar löparserien vidare – i Ljusdal.
Och det är en hemmalöpare som toppar inför den tredje deltävlingen.
– Otroligt hur det kan vara, säger Jonas Robertsson.

Hälsinglands löparserie avgörs över åtta deltävlingar, där de första fyra är väglopp, följt av två i terräng och två avslutande på bana. Jonas Robertsson från Ljusdal tävlar i M35-klassen, och toppar efter två omgångar då han vann både i Edsbyn och i Iggesund.

På onsdagskvällen fortsätter serien i Ljusdal.

– Otroligt hur det kan vara, säger Jonas Robertsson med ett skratt, och fortsätter:

– Det är ju lite varierande vilka löpare som kommer till varje tävling. Vi är några stycken som är rätt jämna, så det är dagsform som avgör.

Vägloppen brukar ligga kring åtta-nio kilometer. Så kommer det även att bli i Ljusdal. Jonas Robertsson har ingen riktigt klar bild över hur han ska försvara sin ledning.

– Man brukar se hur loppet utvecklar sig, om det är någon som bestämmer sig för att dra i väg i början. Är man pigg så hakar man på, säger han.

Att vinna i klassen är en sak – i totalen en annan.

– Det finns en ju en seniorklass också, man vill ju även vinna över dom, säger Jonas Robertsson.

Starten går vid Älvvallen i Ljusdal, vidare runt Kyrksjön och sedan en liten avstickare till Norrkämsta och sedan tillbaka.