Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yngre skidåkare omkom på Öjeberget – polisen: "Vittne berättar att han försvann nedför ett stup"

Vid 20.50-tiden under lördagskvällen larmades SOS till Öjeberget i Järvsö efter ett larm från en person som uppgav att dennes vän försvunnit nedför ett stup på berget. Trots ett stort räddningspådrag gick den yngre mannens liv inte att rädda.

Annons
Olyckan ska ha skett någonstans bakom campingen och alphuset på Öjeberget i Järvsö.

Det var under lördagskvällen som räddningstjänsten larmades till Öjeberget och Järvsöbacken, efter ett larm från en skidåkare som tillsammans med en vän åkt på berget utanför de pistade skidbackarna. Efter att ha tappat bort varandra på berget så kunde kvinnan efter en stund finna och följa skidspåren efter sin vän. Spåren slutade dock vid ett stup varpå hon kontaktade SOS Alarm.

Läs mer: Hör insatsledaren om dödsolyckan på Öjeberget: "Terrängen var fruktansvärt oländig"

– Det har varit en väldigt otillgänglig terräng där de befunnit sig så det tog cirka 45 minuter innan han anträffades och räddningspersonal kunde påbörja HLR, säger Pär Olsson, RLC-befäl hos polisen.

Vännen berättade för räddningspersonalen att hon följt spåren och att vännen försvunnit nedför ett stup på 15 meter. På plats inleddes ett massivt räddningsarbete och den yngre mannen kunde föras till sjukhus. Mannen avled senare under kvällen.

Läs mer: Järvsöbackens ägare om olyckan: "I dag går tankarna till familjen"

Händelsen bedöms vara en olycka.

– Det finns ingen misstanke om brott och den rubriceras som ett polisiärt dödsfall utan misstanke om brott, berättar Olsson.

Den yngre mannen som var i 25-årsåldern är hemmahörande i trakten.

Anhöriga underrättades under natten.

Händelsen på Öjeberget i Järvsö bedöms vara en olycka.
Annons