Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

X-trafik satsar på fler bussturer i Ljusdal och Hudiksvall: "Roligt när vi kan hjälpa"

Från och med den 13 december har det blivit en del förändringar i X-trafiks busstrafik. Till det bättre, enligt Rickard Sjöqvist, trafikutvecklare på X-trafik.
– Det har inte försvunnit några turer, bara tillkommit. För Ljusdals kommun är det bara positivt den här gången, säger han.

Annons

Mellan Ljusdal och Hudiksvall går linje 53. Från och med i söndags har det blivit ett par ändringar i turen. Dels kommer linje 171, sjukreselinjen, numer ingå i 53:an, och dels tillkommer en tur från Hudiksvall till Ljusdal.

Enligt Rickard Sjöqvist har det varit väldigt fullt på eftermiddagsturerna med riktning Ljusdal.

– Det har varit många stående vissa dagar på eftermiddagsturerna. Nu hoppas jag att vi kan avhjälpa det genom att sätta in en tur mellan de befintliga. Den nya turen kommer gå klockan 15.40 från Hudiksvall, säger han.

Läs mer: X-trafik ordnar snabbuss till Sundsvall

Det som är mest intressant för Ljusdal tror han dock är den nya linjesträckningen på ovannämnda linje. Samtliga turer kommer starta uppe vid sjukhuset i Ljusdal.

– På så sätt får vi med oss sjukhusbesökarna, gymnasiet och de som bor på Gärdeåsen. På så sätt binder vi ihop sjukhusen i Ljusdal och Hudiksvall och dessutom är det många som bor på Gärdeåsen. Vi tror att det kommer bli bra, säger Rickard Sjöqvist.

Ytterligare utökningar sker på linje 51 mellan Ljusdal och Järvsö samt linje 82 som går mellan Ljusdal och Korskrogen. Till Färila och Korskrogen kommer det bli två extra dubbelturer måndag till lördag och till Järvsö utökas det till tre dubbelturer.

De extra turerna till Järvsö innebär bland annat att resenärer kan komma till Ljusdal 08.30 på morgonen, samt åka hem igen 17.10.

Läs mer: De blir strandsatta när busshållplatser dras in: "Det blir ett helvete"

– Människor slutar jobbet mellan tre och fem på eftermiddagarna. Då har det varken funnits buss eller tåg tidigare till Järvsö, men nu har man möjlighet att ta bussen, säger Rickard Sjöqvist.

En av de extra turerna till Färila har tillkommit i samråd med Ljusdals kommun. Den möjliggör för elever att åka till badhuset i Färila på förmiddagarna.

– Tidigare har man varit tvungna att köpa in en extra buss för det ändamålet. Det är roligt när vi kan hjälpa till på det viset. Vi ser att det finns ett behov och så kan vi se till att lösa det, säger Rickard Sjöqvist.

Läs också: X-trafik om kritiken mot färre busshållplatser: "Vi måste prioritera"

Mer läsning

Annons