Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Skoljobb blir konsert

Alla avgångselever på gymnasiet ska göra ett projektarbete. Därför får Ljusdal en spännande välgörenhetskonsert den 21 maj.

Annons

Hanna Jonsson och Linn Norin, båda Färilabor och studerande på estetprogrammets musikinriktning på Slottegymnasiet i Ljusdal, har som projektarbete förberett en konsert på Rosehills i Ljusdal . Konserten kallas Stordôn vé sjöa.

På programmet står rikskändisar som dragspelaren Sone Banger, Los, och Körslagetvinnande Team Andreas (där Hanna Jonsson ingår).

Förutom att boka artister och sköta alla andra förberedelser har Hanna Jonsson och Linn Norin raggat 15 sponsorer.

– Så vi har allt betalt och lite till redan när vi börjar. Sedan går alla biljettintäkter till kvinnojouren, säger Linn Norin.

Pengarna till kvinnojouren Viljan i Ljusdal ska delas ut en vecka efter arrangemanget när Stefan Sundström gästar Rosehills.

Ett projektarbete på gymnasiet ska omfatta minst 100 timmar vilket Hanna Jonsson och Linn Norin inte har haft problem med att skrapa ihop.

– Det har planerats och ringts en hel del. Vi har ringt massor av tänkbara artister eftersom flera inte har kunnat ställa upp på grund av olika skäl, säger Hanna Jonsson.

Mer läsning

Annons