Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vuxenutbildning får mer resurser

Det är med viss självkritik som kommunstyrelsen har beslutat att satsa mer pengar på vuxenutbildning på Utvecklingscentrum vid Slottegymnasiet i Ljusdal.

Annons

– Hudiksvall och Söderhamn använde tidigare Ljusdal som modell och har nu sprungit förbi oss, konstaterar kommunstyrelsens förste vice ordförande Kenneth Forssell (V).

Arbetsförmedlingen har haft synpunkter på hur Utvecklingscentrum vid Slottegymnasiet i Ljusdal på senare tid har saknat resurser för att till exempel ta hand om uppdragsutbildning.

Kommunstyrelsen satsar 400 000 kronor i år och lägger in pengar i budget för kommande år för att skapa den personalresurs som behövs.

Det handlar bland annat att skapa samordning mellan arbetsförmedlingen, kommunen, näringslivet och den näringspolitiska stiftelsen Närljus.

– Det behövs en funktion som är flexibel och kan samverka med arbetsförmedlingen och ta fram utbildningslösningar vid nyetablering, varsel och när det behövs kompetenshöjning ute på företagen, säger Mikael Ohlsson, chef för arbetsförmedlingen i Ljusdal.

Arbetsförmedlingen har i dag långt ifrån de anslag som funnits tidigare för den här typen av utbildning.

Enligt Mikael Ohlsson talar den regionala utbildningsstrategin för den satsning som kommunstyrelsen nu beslutat om.

– Utbildning i alla former är viktigt och det behövs satsa mer resurser och strategier på vuxenutbildning och utbildning för redan anställda, säger Mikael Ohlsson.

Mer läsning

Annons