Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Volleybollturnering som gemensamt mål

/
  • Ungdomarna träffas en gång i veckan för att lära av varandra och dela sina erfarenheter. Här pratar de om vilken musik som de brukar lyssna på.

Sommarjobbare arbetar tillsammans med nyanlända ungdomar för att byta erfarenheter och lära av varandra. Deras gemensamma intresse för volleyboll har lett till att de anordnar en turnering för allmänheten.

Annons

Ljusdal i centrum samarbetar med jobbförmedlingen Work for you, som hjälper bland annat invandrare att hitta arbete eller utbildning. Sommarjobbare på Ljusdal i centrum och nyanlända ungdomar som får stöd av Work for you har i sommar träffats ett antal gånger för att utbyta erfarenheter.

– Vi på Ljusdal i centrum vill lära oss om alla invånare, säger centrumledaren Carina Janars.

De nyanlända i den här gruppen har var varit i Sverige i omkring ett år och de kommer alla från Eritrea. Tanken bakom projektet är att alla ungdomarna ska prata om Ljusdal, till exempel om det saknas något på orten.

– Vi upptäckte att många nyanlända var nöjda, men att svenskarna saknar aktiviteter. Vi märkte också att alla ungdomarna tyckte om volleyboll, säger Carina Janars.

Därför har de nu bestämt sig för att anordna en volleybollturnering. Turneringen kommer att äga rum 1 augusti på Slottegymnasiet och alla är välkomna att delta.

– Det handlar inte om stora priser, utan att ha roligt, säger Carina Janars.

Hon tillägger dock att det kommer att finnas en del priser. Det kommer även att bli någon form av musikunderhållning.

Kevin Åhlström är en av Ljusdal i centrums sommarpraktikanter. Han hade inga speciella förväntningar innan han började, men han är hittills nöjd med arbetet.

– Det har varit intressant. Det är roligt att få anordna något, att det händer något i Ljusdal. Vi hoppas att turneringen blir lyckad.

Mer läsning

Annons