Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt steg för grottbad

En förstudie om ett äventyrsbad insprängt i Öjeberget i Järvsö är på gång.

Annons

I maj hoppas Järvsörådet och ett nybildat bolag kunna jaga investerare för en satsning som kan komma att kosta 250 miljoner kronor.

– Eftersom bokningarna hos Destination Järvsö ökat med 26 procent i år jämför med fjolåret har vi ett bevis för att expansionen fortsätter och ett äventyrsbad av det här slaget betyder mycket för framtiden, säger Sune Frost, ordförande i Järvsörådet som i det här läget äger det som ska bli Järvsö Grottbad AB.

Järvsörådet söker nu 250 000 kronor hos Region Gävleborg för att kunna inleda en förstudie om det äventyrsbad som blir det enda i landet i sitt slag om det förverkligas.

Det är mycket som ska hinnas med under första halvåret. Här kan nämnas projektering av bad, kontakter med finansiärer, planering av hur badanläggningen ska sammanbinda bland annat skidbacke och cykelpark, bygglov, miljötillstånd, information till närboende och förberedelser för en masterplan för Järvsö som turistort.

Järvsörådet hoppas att det i maj är klart för att "ragga" finansiärer för bygget som kan komma att kosta 250 miljoner kronor men som förutom sin speciella karaktär också blir större än det äventyrsbad som tidigare varit på tal.

Mer läsning

Annons