Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väktare vapenhotad under smash and grab-kupp i Järvsö

/

Järvsö motor utsattes för en smash and grab-kupp natten till måndag. Flera fordon har stulits.
En säkerhetsvakt ute på rond kom på tjuvarna som svarade med att hota säkerhetsvakten med ett vapenliknande föremål.
Polisen har genomfört en teknisk undersökning på platsen men saknar ännu misstänkta för brottet.

Annons

Se TV från platsen här .

Klockan 3.44 på måndagsmorgonen utlöstes inbrottslarmet på Järvsö motor sedan ett fordon använts för att forcera två portar in till byggnaden.

Därefter ska fyra maskerade män ha gått in i lokalen och stulit tre motocrosscyklar, skriver Järvsö motor på sin egen facebooksida. Enligt polisen handlar det om två motocrosscyklar som är stulna, värda sammanlagt 170 000–180 000 kronor.

Under pågående inbrott ska förövarna ha blivit påkomna av en väktare ute på en nattlig rond. De maskerade inbrottstjuvarna avbröt sitt brott och följde i stället efter ögonvittnet. När de kom ikapp ska en av förövarna, enligt uppgift till tidningen, ha hotat väktaren med ett långt vapenliknande föremål. Men väktaren ska ha lyckats ta sig därifrån.

Kåge Pettersson på polisen i Ljusdal kan inte avgöra hur stor betydelse väktaren spelade, men konstaterar att tjuvarna lämnade platsen sen de upptäckts av väktaren.

– Naturligtvis kan de ha blivit skrämda, annars kanske de hade tagit fler grejer, säger Kåge Pettersson.

Han kan inte kommentera uppgifterna om att väktaren blivit hotad, men på måndagseftermiddagen fanns ingen anmälan om olaga hot.

Under måndagsmorgonen och förmiddagen var Järvsö motor avspärrat och när polisen gjorde en teknisk undersökning av platsen strax före lunch på måndagen låg den yttre porten kvar på marken med stora bucklor och innanför syntes ytterligare en forcerad port hänga ifrån taket.

Även bilen som använts till inbrottet fanns kvar på brottsplatsen. En röd Volkswagen Jetta med sönderslagna rutor och punktering stod kraschad mot en vägg. Ägaren till bilen uppgav för tidningen att hon använt bilen på dagen före och parkerade och låste den på Öjevägen klockan 14 på söndagen.

Gärningsmännen är även misstänkta för bilstöld.

På Järvsö motors facebooksida skrev man att två fordon, en vit skåpbil och en svart personbil, hade setts lämna platsen och åkt söderut mot Bollnäs.

Trots vittnesmålen och den tekniska undersökningen vill Kåge Pettersson på polisen inte påstå att utredningsläget är gott.

– Det vill jag inte säga, vi har inga misstänkta för fem öre. Vi är tacksamma för alla iakttagelser i Järvsö under morgonen klockan fyra och strax före och efter.

Ingen person ska ha skadats under inbrottet.

Tidningen har sökt kommentar från Järvsö motor.

Mer läsning

Annons