Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uteserveringar har inget krav på tillgänglighet

/
  • Det finns inga krav på handkappanpassning av uteserveringar i Ljusdal men de flesta är ändå tillgängliga, exempelvis Kick Saloon på Postplan.

Sommar betyder bland mycket annat också uteserveringar. Men det är få kommuner som ställer krav på tillgänglighet för handikappade. I Ljusdal har frågan inte diskuterats.

Annons

Sex av tio kommuner ställer inga krav på tillgänglighet för handikappade i sin ordningsstadga när det gäller uteserveringar. Det framgår av Humanas tillgänglighetsbarometer.

Ljusdal är en av de kommuner som enligt Humanas undersökning inte några krav på att uteserveringen ska vara tillgängliga för personer som använder rullstol.

– Den frågan har vi aldrig diskuterat i handikapprådet, säger Maria Hjärtmyr på omsorgsförvaltningen.

Det faktum att frågan inte behandlats kan ha olika orsaker. Det kan vara så enkelt som att det inte är något problem därför att uteserveringarna redan har tillgänglighet utan att specifika krav ställts.

– Det är väl frågan om inte tillgängligheten på uteserveringar till och med är bättre än för den handikappade som vill äta inne i restaurangen, säger Maria Hjärtmyr.

Mer läsning

Annons