Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppskattad lunch i Färila

/
  • Sally Nordkvist, Anna Englund och Haldo Östlund sitter på bussen som tar dem runt bland byarna där de bodde på yngre dar.
  • Lisa Färlin, vikarie på Solgården som sitter bredvid Rut Ängman på bussen verkade ha väldigt trevligt under turen.
  • Den årliga lunchen som Färila Röda korset bjöd på verkade mycket uppskattad och dit kom många fler än de 20-tal pensionärer som var med på bussturen.
  • Lars Nordlund från Färila Röda korset agerade turguide under bussresan och både han och busschauffören kunde väldigt mycket om bygden.

Innan måltiden bjöds det på en trevlig busstur genom bygden.

Annons

– Det är kul att se bygden, säger Rut Ängman som sitter på bussen och tittar ut.

I år är det första året som Röda korset åker på rundtur genom byarna i området innan den årliga lunchen de bjuder pensionärerna och personalen på Mång-Pers och Solgården på.

– Vanligtvis åker vi en bit bort för att äta, då räcker ofta den turen. Men i år är lunchen på Falamål vid Färila parken som ligger så nära så vi bestämde att åka runt lite innan, säger Britt-Marie Liljedahl en av arrangörerna från Färila Röda korset.

Efter rundturen som gick genom Veckebo, Töven, Hyttebo, Yg och många andra byar blev det något av ett tumult när alla äldre skulle hitta sina rollatorer för att sedan i sakta mak ta sig in i restaurangen och avnjuta en god lunch och gott sällskap.

– Det här är något väldigt uppskattat. De äldre kommer sällan ut så här och personalen berättar att det pratas väldigt mycket på hemmen både innan och efter vår årliga lunch, säger Britt-Marie Liljedahl.

Mer läsning

Annons