Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppskattad familjedag i Ramsjö

/
  • Anna Blomqvist bjuder Lina Grundin på en ridtur.

Tisdagens familjedag i Ramsjö blev en publikdragande tillställning.

Annons

Barnaktiviteter har saknats under Ramsjöveckan i ett antal år. Nu var det Martina Andersson, Elisabet Hansen Nilsson, Anders Nilsson, Teresia Olsson, Ingbritt Sundin och Ingrid Olsson som tillsammans med bygderådet såg till att det fanns en hel del att göra.

Arrangörerna räknade till 40-talet barn under tio år och det kom säkerligen en och annan kommentar om att dessa skulle vara där hela året och därmed skapa underlag för en skola.

Barnen kunde ägna sig åt ansiktsmålning, ridning på häst, experiment med stora såpbubblor, skattjakt, åka brandbil och gissningslek med ögonbindel (om vad som fanns i en hink).

Dessutom ordnades en del lekar. Ett uppskattat inslag var godisregnet från en brandbil.

Det fanns också möjlighet att fika och lyssna till underhållning från Estrad Ljusdal. Loppis var ett annat inslag som lockade alla åldrar.

Berättarkvällen på tisdagen blev inställd på grund av Anders Sandkvists sjukdom (han skulle också ha medverkat i publikdragande musikkvällen i kyrkan på måndagen).

Berättande blir det trots allt, nämligen i kulturtimmen i kyrkan på torsdagen. Då ska man minnas Uno Olsson, präst i Ramsjö i många år, genom dottern Karin som finns på plats. Leif Jönsson berättar om "Karin mora", hans mors farmor, som hade många sysslor, bland annat förlöste barn i trakten.

Mer läsning

Annons