Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppdrag till modiga politiker

/
  • Förändringsagenterna Jonathan Nordh och Ellen Nilsson tillsammans med utbildningsnämndens ordförande Malin Ängerå (S). I två och en halv vecka har de arbetat tillsammans i utmaningen

I torsdags delades uppdragen i utmaningen "Världens modigaste politiker" ut. Utbildningsnämndens ordförande Malin Ängerå (S) var på plats i Gävle och fick ta emot de uppgifter som hennes förändringsagenter Ellen Nilsson, Färila, och Jonathan Nordh, Ljusdal, utformat åt henne.

Annons

På tisdagen samlades de politiker och ungdomar som är med utmaningen "Världens modigaste politiker" i Gävle.Ellen Nilsson, 18 år, Färila, och Jonathan Nordh, 16 år, Ljusdal, har följt utbildningsnämndens ordförande Malin Ängerå (S).

Igår presenterade de och de åtta andra förändringsagenterna sina uppdrag för fem förväntansfulla politiker. Uppdragen rör samarbeten mellan ungdomar och politiker.

Malins ena uppdrag "Speakers corner", går ut på att kommunborna ska få ett ansikte på sina politiker. Malin ska därför vara ute och känna på stämningen ute på köpingen. Hon ska starta dialog på allmän plats och ta med sig sina politikerkollegor.

Under hösten ska politikerna arbeta vidare med sina utmaningar. Den 20 oktober ska politikerna vara klara med uppdragen och presentera vad de gjort. En jury kommer bedöma deras insatser och komma fram till vem av de fem som är den modigaste politikern. Den utses då till "Världens modigaste politiker".

– Det här borde varje kommunfullmäktige få göra. Jag tycker att det har varit en investering, både för mig som politiker och för kommunen, säger Malin Ängerå.

Mer läsning

Annons