Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga gårdsmusikanter på Stenegård

/
  • Från vänster: Fanny Lithén och Moa Lönnmo sjunger, kompade av Gabriel Hansen och Henrik Gröning.
  • Från vänster: Ida Flodberg och Hugo Hedlund sjunger för publiken på Stenegård.
  • Gårdsmusikanterna tycker det är roligast att sjunga för barn, som är med och dansar och sjunger.

Under sommaren har gårdsmusikanter sjungit för barn och vuxna på Stenegård. Det är ungdomar från estetiska programmet som fått chansen att sommarjobba med att sprida glädje genom sång, musik och dans.

Annons

Under tre veckor, fyra gånger per dag, har Stenegård fyllts med musikens toner från sex stycken elever på Slottegymnasiet. Det är ett kommunalt sommarjobb, något Moa Lönnmo, en av artisterna, tycker är väldigt roligt.

– Det här är det bästa sommarjobbet man kan ha. Man får göra det man älskar, att sjunga och stå på scen, och så får man dessutom betalt för det, säger hon.

Ledorden i valet av musik har varit sommar, Hälsingland och gemensamma favoriter. Under repetitionstiden coachades ungdomarna av Lill-Babs-stipendiaten Samantha Ohlanders, som tränade dem i bland annat scenspråk och stämsång.

– Det kändes bra att få den hjälpen, för då var man mer förberedd för att stå på scenen, säger gitarristen Gabriel Hansen.

Arrangemanget med gårdsmusikanter på Stenegård anordnas för andra sommaren i rad. Det är ett samarbete mellan Slottegymnasiet, Estrad Ljusdal och studieförbundet Bilda. De har två olika repertoarer, en för vuxna och en för barn. Sångerskan Ida Flodberg tycker det har varit extra roligt att sjunga med och för barn.

– När vi sjöng "Turistens klagan" av Cornelis Vreeswijk, då kom massa barn upp på scenen och var med sjöng på sista "raj raj:et" i sången. Vi höll säkert på i fem minuter med det, säger hon skrattande.

Mer läsning

Annons