Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung ordförande visar vägen

/
  • Det ska bli nytt liv i Skålbo bygdegård framöver. Det ska styrelsen se till, men den hoppas också på hjälp från andra ideella krafter.
  • De som kom till mötet i lördags om Skålbo bygdegårds framtid var, från vänster: Hans Hermansson, Kerstin Fredriksson, Roger Brytzer, Carola Ståhl, Inger Magnusson, My Fransson, Peter Fransson och Astrid Wallström.

Skålbo bygdegård må se rätt trött och sliten ut på utsidan, men på insidan sprudlar livskraften. Med en ny ung ordförande på inskolning och med en massa nya idéer på tillväxt satsar bygdegårdsföreningen på en nystart 2012.

Annons

My Fransson heter tjejen som ska ge Skålbo bygdegårdsförening en välbehövlig uppfräschning. 21-åriga My är uppväxt i Skålbo och bygdegården ligger henne varmt om hjärtat. Just nu pluggar hon information och PR vid Mittuniversitet i Sundsvall. Och som ett litet sidoprojekt har hon bestämt sig för att ge sin hembygds bygdegårdsförening en välbehövlig skjuts i rätt riktning.

– Jag märker att folk i min ålder tröttnat på krogen och vill ha alternativ. Bygdegården kan vara ett bara vi riktar in oss på den målgruppen också, säger hon.

Mys pappa, Peter Fransson, som tidigare varit föreningens ordförande under 13 år, minns bygdegårdens glanstid på 1970-talet.

– Då var det dans nästan varannan helg. Det kom gäng från byarna intill och var med, berättar han.

Men med åren har verksamheten avstannat och byggnaden har sjangserat både utvändigt och invändigt. Dålig ekonomi och bristande engagemang från byborna har inte gjort situationen bättre.

– Nu måste vi försöka se vad vi har för möjligheter och styrkor i stället för vilka hinder som finns, säger My Fransson.

Några av de idéer som finns är att ordna kurser i bland annat fönsterrenovering och målning, för att på så sätt samtidigt få bygdegården rustad.

Mer läsning

Annons