Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyst minut även i Ljusdal

/
  • Vid förvaltningshuset i Ljusdal vajade den svenska och den norska flaggan på halv stång hela måndagen.

På många arbetsplatser i Ljusdal hölls klockan tolv på måndagen en tyst minut för att hedra offren för terrorattentaten i Norge i fredags, när över 90 personer dödades.

Annons

En tyst minut hade utlysts i hela Norge klockan tolv och Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt hade uppmanat även svenskar att på bred front delta i att hedra de omkomna. Många Ljusdalsbor tog fasta på uppmaningen.

På Teleperformance i Ljusdal finns en stor grupp norrmän anställda och även svenskar, danskar och finländare. Där skulle alla enheter, sammanlagt mellan 220 och 240 personer, stanna upp klockan tolv.

– Under en minut svarar vi då inte i telefonerna och de kunder vi redan pratar med ber vi vänta under den minut vi hedrar offren i Norge, berättade tillförordnade callcenterchefen Bosse Olsson.

På förvaltningshuset i Ljusdal uppmanade man alla tjänstemän, politiker och besökare som fanns i huset att samlas nere i entrén för en tyst minut kring ett tänt ljus.

– Vi hedrar offren bäst genom att fortsätta kämpa mot terrorismen och stå upp för ett demokratiskt och öppet samhälle, sa kommunalrådet Roland Bäckman (S), till de församlade.

I frisörsalongen hos Yvonne Spring tog de en paus i klippningen av hår, tystnade och tände ett ljus under den här minuten.

Händelserna i Norge var det givna samtalsämnet hos frisören liksom på andra platser där människor mötte varandra den här dagen.

Mer läsning

Annons