Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyck till om Stenegård på fredag

/
  • Vad betyder Stenegård för dig och kommunen? På fredag får folk möjlighet att säga vad de tycker till kommunpolitikerna, från vänster Tomas Wandel (SRD), Bosse Hedin (S) och Erik Nygren (M). Till gruppen hör också Ingela Gustavsson (V) och David Wahlund (MP).

Vad betyder Stenegård för dig? Och vad betyder Stenegård för kommunen? Det är frågor som fem kommunpolitiker vill ha svar på när de står utanför affären på fredag.

Annons

– Vi kommer att stå utanför Ica i Järvsö på förmiddan, utanför Ica i Färila mitt på dagen och utanför Coop Extra i Ljusdal på eftermiddan, berättar Bosse Hedin (S), sammankallande i det man kan kalla Stenegårdsgruppen.

Kommunstyrelsen beslutade i april att tillsätta en arbetsgrupp som skulle ta fram ett antal förslag för Stenegårds framtid. Till varje förslag skulle också finnas en konsekvensanalys.

Uppdraget gick, förutom till Bosse Hedin, även till Ingela Gustavsson (V), Tomas Wandel (SRD), Erik Nygren (M) och David Wahlund (MP).

Gruppen har jobbat sedan i maj.

– Vi har träffat föreningar och företag i Järvsö. Och nu vill vi prata med folk, säger Bosse Hedin.

Gruppen ska titta på två stora alternativ för Stenegårds framtid: sälja eller behålla Stenegård. Och två underalternativ under huvudalternativen: om kommunen säljer, ska den då sälja hela eller delar av Stenegård. Om kommunen behåller gården ska den då arrenderas ut eller drivas i egen regi?

Mer läsning

Annons