Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två nya rektorer till höstterminen

Två nya rektorer, en i Färila och en på Gärdeåsskolan i Ljusdal, kommer att tillträda sina tjänster under höstterminen.

Annons

Ny rektor vid Färila skola blir Elisabeth Fransson, Järvsö. Hon kommer från en tjänst som rektor vid friskolan i Bopbygden i Delsbo. Hon tillträder sin tjänst på måndag.

Marit Holmstrand, som varit rektor i Färila under fjolåret, kommer att verka som rektor till den 30 september, då rektorerna går parallellt med varandra. Vad Marit Holmstrand ska ägna sig åt sedan är i dagsläget oklart. Hon har fått några erbjudanden att ta ställning till.

Ny rektor på Gärdeåsskolan blir Birgitta Dahl Jonsson från Hudiksvall. Hon kommer från en tjänst som rektor vid Håstaskolan i Hudiksvall. Hon tillträder sin tjänst officiellt i oktober, då nuvarande rektor Tord Jerfsten går i pension. Hon kommer dock att finns på plats på Gärdeåsskolan under augusti och september för att få introduktion till sin nya tjänst.

Tjänsten som rektor för förskolan i Färila och Los är fortfarande vakant. en sökande var erbjuden tjänsten, men under den här veckan har denne tackat nej. Verksamhetschefen Eva Ulin kommer att informera personalen i Färila och Los för att tillsammans med dem se hur man ska gå vidare i rekryteringsprocessen.

Mer läsning

Annons