Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två killar dömda för stöldräd på Harsagården

I höstas fick Harsagården ovälkommen påhälsning av två yngre killar som stal bland annat en dator och cigaretter samt lämnade platsen i en stulen bil.
Nu döms de till skadestånd.

Annons

Det var i oktober de två killar, 19 och 17 år gamla, från Dalarna, var på väg till en fest i Ljusdal. Deras bil fick punktering i närheten av Harsagården och då ska de två killarna, enligt vittnen som fanns med i bilen, begett sig till gården. Vittnena ska ha hört smällar från Harsagården och när killarna kom tillbaka hade de en sopkorg med godis och cigaretter med sig. Enligt målsägande ska det handla om godis värt nära 800 kronor och cigaretter värt ett liknande belopp. Vid stölden ska även rutor värda drygt 3000 kronor ha krossats, och en dator värd 4000 kronor ha försvunnit.

Därefter ska killarna ha försvunnit igen, krossat rutan på en bil och lämnat platsen i den stulna bilen. Bilen upphittades senare.

De båda killarna nekar till brott i båda fallen och hävdar att de inte varit på platsen, men döms ändå av tingsrätten i Mora att gemensamt betala skadestånd till de båda drabbade och den yngre av de båda döms även till 45 timmars ungdomstjänst.

Utöver skadeståndet, döms den äldre killen även till sammanlagt tre månaders fängelse för ovanstående brott, men där räknas även en misshandel och en grov stöld in begångna under 2014.

Mer läsning

Annons