Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV+TEXT: Nu kan mannen häktas för våldtäktsförsöken – här skedde överfallen

Under fredagen hålls häktningsförhandling för den man som är anhållen misstänkt för två försök till överfallsvåldtäkter i Ljusdal i slutet av augusti.
Mannen som på sannolika skäl är misstänkt för dåden nekar själv till brott.

Annons

På torsdagen lämnades en häktningsframställan för den man som är misstänkt för två våldtäktsförsök i centrala Ljusdal en lördagsnatt för snart två veckor sedan.

Mannen som är i 30-årsåldern och inte hemmahörande i Ljusdal, greps och anhölls på måndagskvällen, efter vad åklagaren Therese Stensson beskriver som en stor arbetsinsats från polisens sida. Han är nu på sannolika skäl misstänkt för båda våldtäktsförsöken

– Hela utredningen som polisen fått fram så här långt pekar mot en person som är lik den här mannen. Sen har han själv vidgått att han befunnit sig på den här platsen vid den här tiden, säger Therese Stensson.

Förutom vittnen har åklagarsidan även annan bevisning som knyter mannen till platsen.

– Det finns viss teknisk bevisning, säger hon.

Vad säger mannen själv om anklagelserna?

– Han nekar till brott, mer än så vill jag inte säga, men han förnekar båda tillfällena.

De två våldtäktsförsöken inträffade nära i tid och nära i plats natten till söndag den 30 augusti. Klockan 01.15 ska en kvinna i 30-årsåldern ha överfallits i närheten av korsningen mellan Hotellgatan och Stationsgatan. Ett par hundra meter därifrån, på Tingsgatan nära Postplan, överfölls ytterligare en kvinna i 65-årsåldern. Detta ska ha skett klockan 02.00.

Han har alltså blivit upptäckt på ett ställe, sprungit till nästa och gjort ett nytt försök?

– Ja, i princip. Man kan väl inte säga att han gått direkt på nästa försök, men det ligger väldigt nära i tid och plats, säger kammaråklagaren Therese Stensson.

Båda våldtäktsförsöken lyckades avvärjas när vittnen såg vad som höll på att hända och reagerade, och enligt Therese Stensson har de två kvinnorna klarat sig förhållandevis bra.

– Ingen av de målsägande är allvarligt skadad.

Under fredagen kommer det ske en häktningsförhandling på Hudiksvalls tingsrätt.

Mer läsning