Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tv-inspelning vid midsommarfirande i Järvsö

Under midsommar blir det tv-inspelning i Järvsö. Deltagarna i SVT:s höstsatsning Allt för Sverige ska få vara med på ett traditionellt midsommarfirande på Stenegård.

Annons

Järvsö är just nu inspelningsplats för tv-programmet Allt för Sverige. Inspelningsteamet har tillbringat några dagar där och midsommarfirandet på Stenegård avslutar Järvsövistelsen. I anslutning till detta kommer deltagarna göra vissa tävlingsmoment.

– Tio amerikaner med svenska förfäder är i Sverige under sommaren och genomför olika slags moment. I sista episoden kommer det finnas en vinnare. En stor släktfest är vinsten i programmet, säger Susanna Jacobsson, projektledare på SVT.

Eftersom programmet är i inspelningsstadiet kan hon inte prata om programmet i detalj. Men hon berättar att tävlingsmomenten är en blandning av svenska ceremonier och fenomen.

– Det är ingen slump att vi hamnar i Järvsö på midsommar. Många människor förknippar Hälsingland och Gästrikland med midsommarfirande, säger Susanna.

Inspelningsteamet har varit på flera platser i Järvsö med omnejd. Dagens midsommarfirande är en del i det program som kommer sändas härifrån. Det är i sin tur ett av åtta program i tv-serien. Anders Lundin är programledare.

– Det är en av våra nya satsningar för hösten, säger Susanna.

Meter Television AB, det bolag som producerar programmet, har tidigare haft produktioner i Järvsö. Nu senast Körslaget och innan det Bonde söker fru.

Mer läsning

Annons