Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trygghetsboende på gång

/
  • Trygghetsboende på gång. Ljusdalshems och servicehusbolagets vd Richard Brännström hoppas på kommunstyrelsens klartecken för att bygga om ett hyreshus på Gärdeåsen till trygghetsboende.

Under andra halvåret 2013 kan Ljusdals första trygghetsboende för personer över 70 år stå inflyttningsklart. Ljusdalshem vill bygga om ett hyreshus på Gärdeåsen.

Annons

Det trygghetsboende som det talats som i flera år finns nu på skisser och kommunens bostadsbolag Ljusdalshems styrelse är positiv.

– Får vi nu kommunstyrelsens ja till att gå vidare köper Ljusdalshems dotterbolag Ljusdal Servicehus AB den aktuella fastigheten på Gärdeåsen med två hyreshus och till en början byggs det ena om, säger Richard Brännström, vd för båda bolagen.

För att bygga om ena hyreshuset till trygghetsboende får servicehusbolaget räkna med att satsa 30 miljoner kronor. Nära 5 miljoner går att få i statliga bidrag.

På Gärdeåsvägen 16, det hus som ligger mellan äldreboendena Gullvivan och Backsippan, har det en tid varit intagningsstopp och de hyresgäster som bor där har rivningskontrakt. Det innebär att det går relativt fort att tömma huset och börja bygga om till sommaren.

Det väntar ett omfattande ombyggnadsarbete för att få till 41 lägenheter i storleksordningen ett till tre rum och kök.

Går planerna i lås blir det hissar på tre ställen med ut- och ingång på loftgångar till lägenheterna. I markplan byggs huset ut med 250 kvadratmeter. Det ger plats för matsal, hobbylokal, kök, kontor, övernattningsrum för anhöriga och personal och utrymmen för service som fot- och hårvård.

Mer läsning

Annons