Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre greps i stulen bil

Tre personer, som färdades i en stulen bil, greps natten till onsdagen av polis i trakten av Järvsö. Efter förhör på onsdagsförmiddagen släpptes de tre.

Annons

Det var naten mellan den 19 och 20 mars som en personbil stals på Furugatan i Ljusdal. Bilen efterlystes, men trots spaningar påträffades den inte under den gångna veckan.

På tisdagskvällen fick polisen tips om var bilen kunde befinna sig. Under natten upptäckte också en patrull bilen. Föraren försökte fly undan polisen på några mindre vägar i trakten av Järvsö. Polisen förföljde den flyende bilen och lyckades så småningom få stopp på den.

Tre personer, hemmahörande i Ljusdal, Järvsö och Delsbo, färdades i bilen. De greps och fördes till polisstationen i Ljusdal.

Under onsdagsförmiddagen hölls förhör och efter kontakt med åklagare beslutades att de tre skulle släppas på fri fot. De är bland annat misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

I samband med bilstölden på Furugatan den 19 mars skedde ytterligare två brott, en stöld ur en bil samt stöld av en nyckelknippa i en fastighet, i området vid samma tidpunkt. Det är i nuläget oklart om de tre som greps natten till onsdagen också sätts i samband med de brotten.

Mer läsning

Annons