Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre anlagda bränder i Ljusdal

/
  • Nadi Al-Nasser (till höger) sov inne i trafikskolans lokaler då brandtillbudet inträffade på söndagsmorgonen. Räddningschef Peter Nystedt uppmanar fastighetsägarna att inte placera sopkärl med brännbart avfall intill husväggen.

Centrala Ljusdal har de senaste dagarna drabbats av tre bränder i sopkärl intill fastighetsväggar. Ingen av bränderna har en naturlig orsak utan misstänks vara anlagda. Räddningstjänsten varnar för följderna.

Annons

Natten mot söndag inträffade ett brandtillbud på Hotellgatan i Ljusdal. Ett sopkärl fattade eld. Kärlet var placerat mot husväggen. Ett källarfönster och ett fönster på första våningen sprack av hettan.

Under förra veckan inträffade ett tillbud på bakgården till Eurosko på Norra Järnvägsgatan. Den branden inträffade på dagtid. Personalen i butiken kände röklukt och kunde med egen brandsläckare bekämpa branden.

Ytterligare ett tillbud inträffade natten till söndagen. Den här gången handlade det om ett sopkärl vid Wienercaféet på Norra Järnvägsgatan. Det är fastigheten bredvid Eurosko.

I samtliga fall handlar det om sopkärl, i samtliga fall om bränder som inte har någon naturligt orsak och i samtliga fall dessutom om bränder i sopcontainrar som stått placerade mot husfasader.

– Det finns felplacerade sopkärl vid många fastigheter. De ställs mot husfasaderna där det finns fönster rakt ovanför. Det händer även att de ställs precis vid ytterdörren, som är utrymningsväg om något inträffar, säger räddningschef Peter Nystedt.

Mer läsning

Annons