Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träta bland skolpolitiker

Utbildningschefen ska kunna gå in och bryta på möten och punkten övriga frågor försvinner från dagordningen. Det är ett par punkter i en handlingsplan som utbildningsnämndens ordförande Malin Ängerå (S) och vice ordförande Mia Sparrow (FP) får kritik för av övriga partier.

Annons

Företrädare för dessa partier kritiserar ordförandeinitiativet med en "handlingsplan för tjänstemän och chefstjänstemän vid utbildningsnämndens sammanträde" talar de om en "situation som ordförande borde hantera med andra åtgärder än åthutningar".

– Den enda rimliga åtgärden för att ge en hantering av den uppståndna förtroendekrisen en chans är att den kritiserade skriften återkallas, skriver åtta nämndsföreträdare (varav en ersättare) för M, MP, C, SRD och V.

I den handlingsplanen står det att beslutet i arbetsutskottet 9 november om att kalla in en rektor till mötet 23 november inte gäller utan att utbildningschefen Stefan Meuller och verksamhetschefer sköter tjänstemannaföredragningarna. Utbildningschefen ges möjlighet att bryta om han anser att personal får oförtjänt anmärkning.

Malin Ängerå och Mia Sparrow skriver att alla på sammanträdena ska uppleva trygghet och respekt.

– Det är synd att man väljer att göra denna tolkning. Utbildningschefen har som ansvar enligt arbetsmiljölagen att ingripa. Sedan hade mycket av det som står i skrivelsen blivit förklarat om ledamöterna inväntat ett planerat möte med Mia Sparrow i måndags, säger Malin Ängerå.

Mer läsning

Annons