Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikverkets salt skapar problem

I och med det milda vädret i kombination med saltet som för med bilarna från genomfarten skapar snön problem på gatorna.

Annons

Personalen på gata/parkenheten jobbar för fullt med att skrapa bort det lösa snötäcket som täcker Ljusdals gator.

– Vi går bara ut och plogar på vissa centimeter beroende på snö. Därför packas den på körbanorna, säger Janne Wåhlander, maskinförare på gata/parkenheten.

Den stora mängden snö som fallit de senaste veckorna har gett Ljusdals gator ett tjockt snötäcke som nu skapar bekymmer. Trafikverkets salts från genomfarten tillsammans med det mildare vädret har gjort att snötäcket börjat lösas upp och gett en ojämn vägbana.

Gata/parkenheten arbetar för fullt med att tömma gatorna helt på snö men det tar tid. Arbetet kräver en hyvel som river upp snötäcket, en traktor som lastar och två lastbilar som kör undan snön. Redan förra veckan skrapades vägarna i Gamla stan, Hotellgatan och Bjuråkersvägen.

– Nu slungar vi kanterna i villaområdena för att kunna komma dit med den hyvel, säger Janne Wåhlander.

Samtidigt har det fortsatt snöa och arbetet med att få bort den snön måste prioriteras för att få till jämna vägbanor som går att köra på.

– Vi förstår att de som ska köra på gatorna är missnöjda men vi jobbar för fullt för att komma ikapp och det borde folk också ha förståelse för, säger Janne Wåhlander.

Mer läsning

Annons