Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikverket säger nej till stängning av omlastning

Trafikverket går inte med på att stänga omlastningsverksamheten av skogsråvaror på Östernäs i Ljusdal om inte kommunen ordnar alternativ.

Annons

I ett brev till Ljusdals kommun begär Trafikverket att kommunen aktivt verkar för en ny anläggning för virkesomlastning och att man fram till dess säkerställer nuvarande riksintresses funktion.

Trafikverkets regionchef Ingemar Frej begär också i sin skrivelse ett möte med företrädare för kommunledningen för att diskutera ärendet och den fortsatta processen.

– Kommunen har fått prövat i första instans, det vill säga länsstyrelsens syn på översiktsplanen, att omlastningen inte är något riksintresse och Trafikverket har en helt annan åsikt. Då är det väl bra om vi träffas och pratar för att försöka komma framåt, säger Ljusdals kommunchef Nicklas Bremefors.

Ljusdals kommun skrev för några veckor sedan till Trafikverket och underströk att det drygt ett år gamla inriktningsbeslutet i kommunstyrelsen om att stänga nuvarande omlastning vid nyår står fast.

Bland annat hävdar kommunen att vägar till och från Östernäsområdet måste dras om inför de utvecklingsprojekt som väntar. Därmed går det inte att behålla nuvarande omlastning i väntan på en ny terminal, hävdar kommunen samtidigt som Trafikverket försvarar verksamheten.

Mer läsning

Annons