Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågurspårning i Tallåsen stoppar tågtrafik norrut

/

(Uppdaterad 16.10) Det är stopp i tågtrafiken norrut från Ljusdal efter en urspårning i Tallåsen natten mot torsdag.

Annons

Det var vid ettiden natten mot torsdag som ett godståg spårade ur vid Tallåsens station. Tåget som var 450 meter långt var på väg från SCA i Holmsund lastad med pappersbalar.

Det var en godsvagn som spårat ur och rivit ner kontaktledningsstolpar på en sträcka av 150 meter. Även ett signalskåp hade rivits bort liksom ett flertal slipers.

Det innebär att skadorna är omfattande och beräknas ta flera dagar att laga. Söndag kväll är den preliminära tidpunkten för när trafiken kan återupptas.

Under tiden omleds trafiken via mittbanan över Ånge-Sundsvall-Gävle.

Resenärer som ska norrut från Ljusdal under torsdagen erbjuds taxi till Ånge, där man kommer att invänta det omdirigerade tåget via Sundsvall - Ånge. Detta gäller också resande från Järvsö.

Tåg norrut med avgång 17.23 ersätts med buss.

Under reparationsarbetena kommer trafiken på sträckorna Ljusdal-Ånge och Ånge-Ljusdal att ersättas med bussar.

Under natten har resande till Ljusdal och Järvsö fått åka tåg till Hudiksvall och därifrån fortsatt resan med taxi.

Nu jobbar folk från Infranord, Trafikverket och Green cargo på platsen. Den tippade godsvagnen skärs loss från de övriga vagnaran och ska läggas på sidan intill spåret. De 4 - 5 pappersbalar som ramlat ur vagnen läggs på samma ställe.

Strömmen är bruten längs järnvägen mellan Ljusdal och Loster. Tåget, förutom den tippade vagnen, ska hämtas från platsen med hjälp av ett diesellok under torsdagen.

Mer läsning

Annons