Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges roligaste klipp?

Ola Håkanssons björnmöte under kvällspissen har setts av miljoner människor.

Filmklippet på HelaHälsingland.se är en av de mest klickade i Sverige det senaste halvåret.

Nu ska Ola och sambon Maud Ljungberg tävla i ny tv-underhållning.

Annons

Det skulle kunna ha varit en hälsingeskröna. Den där Ola Håkansson, en kväll i juni, var ute för att göra sin sedvanliga kvällspiss vid stugan i närheten av Ängraån strax utanför Kårböle. Det var då som det först kom en liten älgkalv springande och hoppade ut i forsen utanför stugan och sekunderna senare dök det plötsligt upp en vilt jagande björn.

Men i och med att sambon Maud Ljungberg nyligen fått en läsplatta, och precis lärt sig att filma med den, så finns hela händelsen på film. Med ljud och allt. Ola i bara kalsongerna och Maud med ett dialektalt, ska vi säga, grovt språk, som hon inte ens själv trodde att hon var mäktig.

– Visst svär jag emellanåt, men definitivt inte som på filmen. Jag blev väl chockad när björnen plötsligt dök upp framför stugan och Ola samtidigt ramlade. Ja, sa till Ola att han definitivt inte fick visa den här filmen för någon, säger Maud.

Men det tog bara en halv dag så publicerades filmen och en intervju med paret på helahälsingland.se. Aftonbladet och norska Aftenposten hakade på och nu finns klippet på sajter även i USA och andra delar av världen. Miljongränsen vad gäller antalet klick i Sverige är sprängd och för tre veckor sedan passerades 1,2 miljoner klick.

– Att det skulle bli sån här uppmärksamhet kunde man aldrig drömma om. Vi har fått massor av telefonsamtal och mejl och det som gör det här extra skoj är att så många haft glädje av klippet. Det finns de som säger att det aldrig skrattat så mycket i hela sitt liv, säger Maud.

– Och jag har fått kontakt med en lekkamrat från unga år hemma i Kårböle. Han bor i Dominikanska Republiken numer och såg klippet där, han kom hem till Sverige i somras och då träffades vi efter en massa år, berättar Ola.

Det har till och med gått så långt som att Mauds verbala kraftutryck nu också finns som ringsignal.

Och nu får Ola och Maud chansen att få ännu fler människor att skratta. I TV 4:s nya familjeunderhållning, Sveriges roligaste klipp. Dit man blivit anmälda av anhöriga. Under våren 2013 kommer programledaren Martin Timell dela ut 50 000 kronor varje vecka till det roligaste klippet där skrattet är den gemensamma nämnaren. Det är studiopubliken som är lika med domare.

På torsdag spelas det program in där Ola Håkansson och Maud Ljungberg finns med som ett av tre inslag och den 10 januari sänd det första av de tio programmen.

Mer läsning

Annons