Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svartborg – black metal på två

/

Elsa Jakobas och Klara Boie är två Järvsötjejer som tillsammans bildar black metal-bandet Svartborg.

Annons

Elsa och Klara har alltid hållit på med musik. Båda spelade fiol när de var små. Sedan började de spela gitarr, vilket de fortfarande håller på med. Klara spelar nu också trummor och bas. Eftersom båda spelade och var intresserade av musik så startade de black metal-bandet Svartborg 2010.

De försökte starta ett helt band, men efter att ha testat att spela med olika personer och det inte funkade, så köpte de istället en inspelningsutrustning för att kunna spela alla instrument själva.

Innan de hade fått inspelningsutrustningen hade de hunnit skriva sin första låt – ’’Home To Valhalla’’. Genren blev black/death metal för att det är sådan musik de själv lyssnar på. De spelar inte satanistisk black metal som de flesta andra black metal-band gör. Utan Elsa berättar att de får inspiration av den nordiska mytologin. Deras kompis Erik Sandlund brukar hjälpa dem att skriva låtar.

De använder Internet för att sprida sin musik, mest använder de sig av Myspace och Youtube. Det verkar gå bra. En dag var det en kille som jobbade på en av Rysslands största metalwebbtidningar som hörde av sig och ville ha en intervju med dem. Han tyckte de var bra eftersom de spelade hederlig gammal black/dödsmetal. Och det är han inte ensam om att tycka.

De har fått ett erbjudande av en kille, som spelar trummor i ett ganska känt band, att han skulle spela trummor åt dem gratis. Så fort de har spelat in sin nya låt ska de skicka den till honom så han kan spela in trummorna till den.

Nu hoppas de hitta några fler bandmedlemmar så de kan spela live.

Mer läsning

Annons