Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strategiskt viktigt att köpa Kährs

/

Ett kommunalt köp av före detta Kährs fastighet i Ljusdal var strategiskt viktigt för den fortsatta utvecklingen av tillväxten i Ljusdals centrum. Därom var kommunfullmäktige fullt enigt.

Annons

Kommunstyrelsen hade föreslagit att kommunen skulle köpa fastigheten för begärda 5,5 miljoner kronor, vilket är en fjärdedel av det ursprungliga försäljningspriset. Det blev också bifall till det förslaget.

Talare efter talare klev upp i talarstolen och alla, med ett undantag, betonade det strategiskt viktigt beslutet att kommunen förvärvar fastigheten, vilket i sin tur ökar förutsättningarna för ökad företagsamhet och tillväxt i centrala Ljusdal.

Undantaget var Bodil Eriksson (FP), som inte såg det som en kommunal angelägenhet att kommunen ska äga industrifastigheter. Hon såg det som en fara för snedvridning av konkurrensen och att privata aktörer på marknaden skulle missgynnas. Hon tog bland annat kommunens inblandning i Stenegård i Järvsö som exempel för att belysa överhängande risker för obalans i konkurrensen.

Annars var det full enighet bland ledamöterna

Kommunalrådet Roland Bäckman (S) betonade att kommunen måste arbeta offensivt för att skapa arbetstillfällen på orten. Inte minst för den framtida utvecklingen av Östersnäsområdet såg han köpet av Kährs fastighet som "jätteviktigt".

Leif Hansen (SRD) såg möjligheten att i byggnaden skapa företagshotell, medan Helan Brink (C) i sin vision där såg ett centrum för lokalproducerad mat..

Mer läsning

Annons