Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för reball i Järvsö

/
  • Simon Eriksson har siktet inställt på motståndarna.
  • Ett 30-tal ungdomar, enbart pojkar, passade på att prova reball under prova-på-dagen i Öjehallen.
  • Markus Hedin, till vänster, och Simon Johansson har provat på reball sedan tidigare. Nu hoppas de att intresset räcker för att bilda en klubb i Järvsö.
  • Markus Hedin visar upp en näve gummikulor.
  • Simon Johansson är redo för strid. Han tillhör de mer avancerade spelarna och har skydd därefter.

När fritidsgården Metro och studieförbundet Vuxenskolan bjöd in till en prova-på-dag med reball i Öjehallen i Järvsö på lördagen passade ett 30-tal ungdomar att testa extremsporten.

Annons

En bana med uppblåsbara hinder hade byggts upp i hallen. Nyfikenheten var stor bland ungdomarna, som i femminutersmatcher kämpade för att utmanövrera sina motståndare genom att skjuta ut varandra och ta sig från egna startplatsen till motståndarens.

Mellan hindren ömsom sprang på huk eller ålade sig deltagarna fram för att skaffa sig fritt skottfält. Adrenalinet rusade. Så fort en deltagare fick en skymt av motståndaren i synfältet rasslade det till och kulkärven for iväg. Den som blev träffad fick snällt stiga upp och gå och ställa sig längs väggen, utskjuten och inte längre med i spelet.

Det var Markus Hedin och Simon Johansson som lockat medlemmar från Ånge paintballkliubb att komma till Järvsö och visa upp denna extremsport, som har sin motsvarighet i paintball, men med den skillnaden att i stället för färgampuller används gummikulor, som sedan kan återanvändas. Därmed lämpar sig också sporten att utövas inomhus.

Markus Hedin kom i kontakt med sporten under gymnasietiden i Ånge.

– Det är en extremsport som ger en rejäl adrenalinkock, säger han.

När han nu återvänt till Järvsö vill han gärna få andra med sig för att bilda en klubb för att ge sporten fäste också i Järvsö.

Nyfikenheten var stor bland ungdomarna I Järvsö. I hallen kämpade ett 30-tal ungdomar med att i femminutersmatcher utmanövrera sina motståndare genom att skjuta ut varandra och ta sig från egna startplatsen till motståndarens.

Uppe på läktaren var det också stor samling av ungdomar, som hellre tittade än gav sig in i leken.

Mer läsning

Annons