Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora planer för folkparken

/
  • Bara fantasin sätter gränser, tycker Håkan Carblom, som vill utveckla Ljusdals folkpark.

Håkan Carblom, ägare till Järnvägs, har stora visioner för Ljusdals folkpark. Bland annat vill han bygga en vattenpark där.

– Ingenting är omöjligt, det finns bara möjligheter, säger han.

Annons

På senare år har Ljusdals folkpark stått stilla. Det vill Håkan Carblom ändra på och lade i måndags fram sin idé om en livfull park med aktiviteter för både yngre och äldre för kommunen.

Till sommaren vill han att parken ska ha en femkampsbana, älvbad med vattenrutschkanor, boulebanor, minigolfbanor och uteserveringar. Dessutom ska dagens lekplats kompletteras, restaurangen ska renoveras och allsång (Allsång på parken) ska hållas på en ny liten scen strax intill älven.

Inom fem år vill han ha en vattenpark, ett kallbadhus och en äventyrspark med höghöjdsbana och ytterligare aktiviteter. Håkan beskriver att folkparken i storlek och omfattning kan jämföras med Leksans sommarland– med skillnaden att han i Ljusdal vill bygga vidare för att locka med aktiviteter året om.

– Det är en slumrande skönhet som ligger där, säger han om parken.

Kommunchef Nicklas Bremefors ställer sig positiv till Håkan Carbloms idé, men säger att de ännu inte har hunnit sätta sig in i visionerna i detalj. Men att parken skulle fyllas med verksamhet tycker han känns jättespännande.

– Spontant är det väl jättepositivt med en företagare som vill utveckla Ljusdal och utveckla folkparken, säger han.

Mer läsning

Annons