Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stipendium för frivilligt arbete

Frivilligt arbete ska belönas. Kommunfullmäktige beslutade att Ljusdal kommun inrättar ett stipendium.

Annons

Kommunfullmäktige röstade under måndagskvällen ja till att genomföra ett medborgarförslag som innebär att Ljusdals kommun inrättar ett stipendium till personer som gör stora frivilliga insatser inom omsorgsnämndens verksamhetsområde. Summan är 10 000 kronor och priset ska delas ut årligen.

– Men det här får inte ersätta de höga krav som vi ställer på omsorgen, utan ska ses som ett komplement till omsorg av hög kvalitet, säger Leif Hansen (SRD). Som fick medhåll från omsorgsnämndens ordförande Markus Evensson (S) i detta uttalande. Evensson såg dock detta förslag som en bra möjlighet att premiera de som ställer upp för en medmänniska.

– Det finns mycket bra frivilligt arbete i Ljusdals kommun och det är viktigt att vi kan uppmuntra detta.

Efter förslag från Lászlò Gönczi (Mp) som också bifölls kommer Omsorgsnämnden att se över stipendiet, dess innehåll och regelverk, och det innebar att de ursprungliga förslagen till beslut från kommunstyrelsen ströks förutom den om bifall till medborgarförslaget.

Bakom skrivelsen står Åsa Älander från Ljusdal och i motiveringen skriver hon bland annat:

"Jag har i styrelserna för Järvsös och Ljusdals röda korskretsar blivit väl medveten om alla insatser som görs inom det sociala området och önskar att kommunen kan uppmärksamma detta mera."

Mer läsning

Annons