Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenegårds nya ledare

/
  • Marcus Hellsten kommer under sommaren att fungera som verksamhetsledare på Stenegård i Järvsö.

– Jag kunde ha lämnat gården, precis som Folkteatern, men Stenegård har betytt otroligt mycket för mig, jag vill bidra med idéer inför framtiden.

Det säger Marcus Hellsten som under sommaren är verksamhetsledare på Stenegård. Han vill göra rent bord.

Annons

Marcus Hellsten har för tre månader lämnat sin tjänst som kommunikationsstrateg på Folkteatern. I själva verket har han semester. Under sommaren axlar han dock rollen som verksamhetsledare för hela Stenegård i Järvsö, tjänsten tillträdde han i början av juni.

– Mitt ansvar blir främst att fungera som en koordinator, en samtalspartner och en länk mellan föreningar, privata företag och Stenegård, berättar Marcus Hellsten som numera har ett kontor i gårdens västra flygel.

Den nya verksamhetsledaren menar att gården behöver en resning.

– Vi måste göra rent bord, få de lokala invånarna att se gården med nya ögon, vi måste enas om en historia, lyssnar man ute i diskussionen säger alla att en kommunal regi är en ren förlustaffär.

Marcus Hellsten menar att vi kan se situationen på två sätt. Antingen som att kommunen pumpar in pengar i verksamheten utan att få något tillbaka.

– Eller så går det faktiskt att se på det som att pengarna kommer tillbaka, men in i en annan kassa, genom hotell, föreningar, bensinmackar och så vidare.

Läs hela intervjun i måndagens Ljusdals-Posten. Där ger Marcus Hellsten sin bild av Stenegård som varumärke.

*Fotnot: Kommunfullmäktige har tillsatt en grupp som arbetar med att ta fram en strategisk plan för Stenegård.

Mer läsning

Annons