Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Status Quo till Ljusdal

/
  • Gubbar som rockar. Än håller Status Quo här med Rick Parfitt och Francis Rossi. Den 18 juli spelar de i Ljusdals Folkpark.

När Ljusdals kommun tog över Ljusdals Folkpark i höstas var målsättningen att satsa främst på den "gröna" familjedelen. Trots det blir det i juli internationell rock på stora scenen.

Annons

Status Quo, brittisk rockgrupp som firar 50 år i branschen, kommer till Ljusdal onsdagen den 18 juli. Förutom att gruppen i sig är mycket nostalgi går tankarna till de klassiska onsdagskvällarna under Ljusdals Folkparks storhetstid.

Senast Status Quo var i kommunen var 2007 och då på Stenegård I Järvsö. Då som nu är det Cajsa Hedberg, med ett förflutet i Järvsö, som håller i trådarna även om det är produktionsbolaget CS Event som håller i Sverigeturnén för Status Quo.

– Jag fick förfrågan om lämplig plats och när nu kommunen tagit över Ljusdals Folkpark var det här något som alla ansåg vara bra, säger Cajsa Hedberg.

Francis Rossi är den ende som är kvar av originaluppsättningen av Status Quo. Men även bandmedlemmar som Rick Parfitt och Andy Brown har hängt med länge och burit fram internationella storhits som Rockin' all over the world, Whatever you want och In the army now.

Cajsa Hedberg har också hand om Diggiloo på Stenegård tre dagar före Status Quos besök i Ljusdals Folkpark.

– Annars bor jag och är verksam i Stockholm med mycket arbete åt Svenska teatern i Helsingfors där jag bland annat förbereder en uppsättning på Scalateatern i Stockholm, säger Cajsa Hedberg.

Mer läsning

Annons