Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Status Quo ställer in

/

Uppdaterad 09:05
Onsdagens konsert i Ljusdal ställdes in på grund av tekniska problem.

Annons

Enligt Cenneth Sangré på CS Event är upphängningsanordningar för ljuset osäkra. Krokarna där ljuset hängs upp ska enligt skyltning klara en vikt på ett ton, men det finns inga certifikat eller besiktningsprotokoll som kan intyga säkerheten.

– Vi kanske skulle ha åkt hit och tittat på scenen innan, men vi hade sett ritningarna och det ser bra ut. Nu när vi står här ser det osäkert ut att hänga upp ljuset i en planka på högkant. Vi trodde att det var en metallbalk, säger Cenneth Sangré.

Bland publiken var missnöjet stort under onsdagseftermiddagen. Liz Nordgren från Arbrå hade sett fram emot konserten länge. Hon kände sig ledsen och besviken.
– Det här var min 50-års present från maken. Vi har sett Status Quo två gånger tidigare och tycker mycket om dem. Det här skulle bli vår stora semestergrej tillsammans, säger Liz Nordgren.
1500-2000 biljetter har sålts på förköp uppger arrangören.

De som köpt förköpsbiljett är välkomna till Status Quos koncert i Östersund på fredag. Där används en extern scen så det är ingen risk att konserten ställs in. Den som inte kan ta sig till Östersund får lämna tillbaka biljetten vid inköpsstället.

Vad som kommer att hända med arrangörsutgifterna är oklart. CS Event vill inte uttala sig om hur de eller turnéledningen kommer att förhålla sig gentemot kommunen.
– Det har jag inga som helst kommentarer till, säger Cenneth Sangré.

Mer läsning

Annons