Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Startar eget som dagmamma

/

När dagbarnvårdarna blir färre i Ljusdals kommun får Järvsö en ny sådan. Det är nyinflyttade Carina Bergen som startade eget familjedaghem när hon bodde nära Farsta.

Annons

Makarna Stefan och Carina Bergen hyr ett timmerhus i Sörvåga, Järvsö, med en fantastisk utsikt över jordbrukslandskapet, Ljusnan och Järvsöklack.

I somras flyttade familjen, som också innehåller tre barn och hunden Alma, till Järvsö utan att ha den minsta anknytning till bygden.

– Det är genom makens arbetskompis flickvän, som är från Järvsö, som vi fick upp intresset för den här bygden. Vi tittade på en del hus här i maj som vi inte tyckte om. Men så köpte vi tidningen och hittade en annons om att det här huset skulle hyras ut. Så nu bor vi här och trivs bra, säger Carina Bergen.

Carina Bergens yrkesbakgrund är egentligen i kontorsvärlden.

– Men jag hade jobbat så i 15 år och ville göra något annat efter att ha fått tredje barnet. Det var så jag kom att bli dagbarnvårdare med eget företag i fem år där vi bodde förut, säger Carina Bergen.

Under tiden i Fagersjö nära Farsta i Stockholmstrakten hade Carina Bergen fyra till sju barn beroende på hur många som gick skolan.

– Vi får väl se hur många det blir här om det är någon som nappar på mitt erbjudande, säger Carina Bergen.

Informationslappar och bearbetning av föräldrar till barn i barnomsorgskön för Järvsö finns med i marknadsföringsplanerna.

På fredagen var det, enligt uppgifter från utbildningsförvaltningen, fullt i alla förskolor i Järvsöområdet och tre barn står för tillfället utan barnomsorg.

På onsdagen sa utbildningsnämnden i Ljusdal ja till att Carina Bergen får öppna familjedaghemmet Örnen i Järvsö. Utbildningsförvaltningen fick i uppdrag att upprätta ett avtal så att det blir samma regler för familjer som väljer detta privata alternativ som i kommunal barnomsorg. Det gäller exempelvis taxekonstruktionen.

Carina Bergen väntas komma igång på allvar med sin verksamhet under januari.

Mer läsning

Annons