Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadt kan mista sitt sprittillstånd

Inspektioner har visat brist på ordning och de ansvariga har stora skulder. Därför är alkoholtillståndet på Stadt i Ljusdal i farozonen.

Annons

På omsorgsnämndens möte den 21 augusti redogjorde alkoholhandläggaren Lennart Diamant för de inspektioner som gjorts och att M T Bar och Kök, handelsbolaget som driver restaurang- och nöjesdelen på Stadt, inte har skött sitt serveringstillstånd på ett bra sätt.

Lennart Diamant talade om ordningsproblem och att handelsbolaget har skulder hos Kronofogdemyndigheten varav betydande belopp gäller skatteskulder.

– Alkohollagen är tydlig både vad gäller krav på ordning och de ekonomiska förhållandena, säger Lennart Diamant som räknar med att fortsätta sin redogörelse i ärendet för omsorgsnämnden den 20 september.

Markus Evensson (S), ordförande i omsorgsnämnden, räknar med att på nämnda sammanträde få höra det senaste i fallet Stadt och inspektion på stället.

– Det är ett viktigt arbete som alkoholhandläggaren gör och de inspektioner som utförs är till för att de företag som serverar alkohol följer det regelverk som finns, säger Markus Evensson utan i det här läget vilja säga något om vad utredningen om bristerna på Stadt utmynnar i.

Men med utgångspunkt i alkoholhandläggarens tal om brister i ordning och de skulder som handelsbolaget som driver Stadts nöjesdel har verkar det som om serveringstillståndet är i farozonen.

När tidningen kontaktar Kronofogdemyndigheten visar det sig att M T Bar och Kök har skulder på 408 712 kronor varav 253 255 kronor är skatteskulder.

Även handelsbolagets båda ägare är skyldiga sexsiffriga belopp varav staten står för 89 104 respektive 127 375 kronor av kraven.

Tidningen har utan framgång sökt Stadts nöjesansvariga för en kommentar.

Mer läsning

Annons