Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelmansstämma med drag i

/
  • Lilian Klingbjer från Ovanåker och Ann-Marie Borgliden från Lidköping, fann varandras vänskap under ett liknande evenemang som älvdraget. Med på bilden syns även Per-Erik Olofsson från Sollefteå och Sven-Erik Larsson från Lidköping.

Det är kvällen före Älvdraget, platsen är Ljusdals Folkpark och det roliga har bara börjat.

Annons

Det är liv och rörelse i folkparken, musik strömmar ut från stora scenen och bland husvagnarna hörs glada skratt från vänner, nya och gamla. Det råder en minst sagt gemytlig stämning på den temporära campingen och på scenen sitter redan ett stort gäng spelmän och grupper av glada människor börjar dra sig närmare för att spela och för att lyssna.

Per-Olof Carlberg, ordförande i föreningen Älvdraget, småpratar med spelmännen medan han organiserar och styr upp allt det som behövs för att en stämma ska kunna flyta på. Han är nöjd med uppslutningen och det verkar som att folk trivs bra med arrangemanget.

– Det är ju möjligen vädret det är fel på, men det kan vi inte rå på.

Allt annat löser sig, huvudsaken är att folk har roligt och trivs, menar han.

I prydliga rader står husvagnarna uppradade och i förtälten ligger det dukar på borden. Det här är campingliv när det är som bäst, med härliga människor och härlig musik.

Mer läsning

Annons