Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande besök i förvaltningshuset

/
  • Adasti Gadahee heter egentligen Betty Jean Bustos. På hennes rollator hängde skylten
  • Kommunstyrelsens ordförande, Roland Bäckman (S) fick representera Ljusdals borgmästare.
  • Både insidan och utsidan av förvaltningshuset blev välsignat i traditionella indianceremonier.
  • Genom att rena energin i huset där alla beslut som berör orten tas, påverkas hela området positiv.
  • Under ceremonin eldas
  • Med sig till förvaltningshuset hade Betty Jean Bustos med sig sin spirituellt adopterade dotter Ellie Davis, till vänster om henne, Birgitta Lind, Irina och Anja Vogt Westling till höger i bild, och längst till vänster Kai Vogt Westling.

Från staden Taos i USA har indianen, Adasti Gadahee kommit för att lämna över en kungörelse.

Annons

Iklädd traditionella indianska ceremonikläder går Adasti Gadahee in i förvaltningshuset för att möta kommunstyrelsens ordförande, Roland Bäckman (S) som representerar Ljusdals borgmästare då vi i Sverige inte använder oss av den titeln. Han ska ta emot den kungörelsen hon burit med sig över Atlanten.

I 50 år har hon rest över hela jorden som en talesman för mänskligheten och för fred istället för att enbart representera min stam.

Nu är hon i Sverige som staden den amerikanska staden Taos freds och välvilje sändebud. Roland Bäckman som fick motta stadens kungörelse tyckte det var roligt att få möta mormor Jean och höra hennes tankar och idéer.

– Det är intressant att indianerna tycker att man inte ska ta beslut om miljön som påverkar de sju nästkommande generationerna negativt, säger han.

Mer läsning

Annons