Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spanienbesök hos Vintergatan

/
  • Samling i Järvzoos entré innan eleverna får ge sig ut i parken. Där vankades det sedan lunch vid öppen eld i en av stugorna på anläggningen.
  • Besöket på Järvzoo var något de spanska besökarna sett fram emot.
  • Välklädda inför mötet med vintern var eleven Annabel Rogas och läraren Javier Torregrosa.
  • Varghägnet var spännande tyckte både de svenska och spanska eleverna.

Spanska elever på ett veckolångt besök hos friskolan Vintergatan.

Annons

Tio minusgrader och ett lätt snöfall. En härlig vinterdag för den grupp spanjorer som under tisdagskvällen anlände med tåg till Ljusdal. Under den närmaste veckan är de gäster till de spanskstuderande eleverna i årskurs åtta vid friskolan Vintergatan i Ljusdal. Gruppen som består av 19 elever och två lärare kommer från staden Lorca i södra Spanien, och mötet med en vit vinter var en ny upplevelse för dem.

– Vi har ingen snö hemma, så det här är något som vi sett fram emot. Men vi var ganska bra förbereda. Elever som varit på besök i Sverige tidigare har berättat vad vi kunde förvänta oss, säger läraren Javier Torregrosa, som införskaffat sig en varm jacka och mössa inför besöket.

För honom och hans elever var onsdagens besök på Järvzoo i Järvsö en riktig höjdpunkt, och fotoblixtarna gick varma utanför varghägnet, där vargarna tycktes helt lugna trots den uppståndelse de bidrog till. Ett av många spännande möten som de kommer att få uppleva under sin vistelse i Ljusdals kommun.

Mer läsning

Annons