Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sötsugna flockas på vallen

/

Grädde, vanilj, choklad och trevligt umgänge var några av ingredienserna i årets tårt- och kakbuffé på Skytesvallen. För femte året i rad var det på fredagen åter dags att slå upp dörrarna till Färilaveckans i särklass sötaste inslag.

Annons

– Inta era positioner, nu öppnar vi, ropar Anna Fäst och närmar sig handtaget.

På andra sidan dörren väntar en sötsugen skara i en kö som ringlar sig 30 meter över gräsmattan. Somliga har rest långväga för att smaka på vad den årliga buffén har att erbjuda.

– Jag hoppas på en budapestbakelse men vi hörde att det skulle vara ett stort utbud, säger Jytte Andersson som tagit med sig familjen till Skytesvallen.

Det visar sig att Jytte Andersson har rätt. På bordet trängs spröda småkakor och gräddiga tårtor, chokladbollar, mazariner, kladdkakor och, självklart, två stora jordgubbstårtor.

– Jordgubbstårtan har varit populärast, säger Gun-Britt Nylund, som varit med och arrangerat kalaset, en halvtimme in på evenemanget.

Det är Evangeliska fosterlandsstiftelsen (EFS) som anordnar kalaset.

– Det är ett sätt att påminna människor om att vallen finns, säger Gun-Britt Nylund och tillägger att pengarna som samlas in går till underhållet av Skytesvallen.

Mer läsning

Annons