Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörbyparken faller igen i ny plan

Kommunstyrelsen togs mer eller mindre på sängen när den övervägde ett ja till 37 vindkraftverk i Sörbyparken. I en ny plan finns en annan uppfattning.

Annons

Kommunstyrelsen hade på torsdagen frågan om tillstånd för 37 vindkraftverk i den så kallade Sörbyparken som berör både Järvsös och Vallstas församlingar och därmed kräver yttranden från kommunerna Ljusdal och Bollnäs.

Harald Noréus (FP), Jonny Mill (SRD) och Ingalill Fahlström (MP) ville följa samhällsutvecklingsutskottets förslag om att avvakta kommunens översiktsplans tematiska tillägg om vindkraft innan fler tillstånd ges.

Centern hade yrkat på ett positivt yttrande från kommunen när Stig Olson, chef för samhällsutvecklingsförvaltningen, berättade att det nya förslaget till tematiskt tillägg, som var dagsfärskt, inte längre hade Sörbyparken upptaget.

– Ni politiker beslutar givetvis som ni vill när det här tematiska tillägget varit ute på utställning. Men på tjänstemannasidan vill man stryka Sörbyparken som den är utformad i liggande förslag efter alla negativa synpunkter som kommit in, sa Stig Olson.

Mer läsning

Annons