Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarjobb ett lockbete

/
  • Att få jobba med människor är den enskilt viktigaste orsaken till studievalet, enligt eleverna. Samtliga vill också studera vidare på högskola efter studenten. Närmast i bild från höger sitter klasskompisarna i VO11 Anna Olofsson, Anton Amcoff-Nyman och Andreas Hansson.
  • Att så många valt att studera vård och omsorg glädjer rektorn Anna-Karin Zachrisson Larsson.

Uppsving för Vård- och omsorgsprogrammet.

Annons

Vård- och omsorgsprogrammet vid Slottegymnasiet har i år lockat rekordmånga elever till utbildningen. I år är 18 elever inskrivna att jämföra med förra årets nio.

– Vid uppropet var det bara tre, men sedan blev de nio. Att vi är dubbelt så många nu känns väldigt roligt, säger rektor Anna-Karin Zachrisson Larsson.

Hon menar att orsaken till den ökade populariteten beror på många faktorer.

– Kompisar är en viktig orsak till att man söker programmet. Tidigare elever är våra bästa ambassadörer. Vårt arbete med vård- och omsorgscollege börjar kanske också visa sig.

Det nämnda vård- och omsorgscollege, Vo-college är en samverkan mellan skola, fack, kommun och landsting på regional och lokal nivå. Den är uppbyggd av olika kvalitetskriterier som när de är uppnådda innebär en certifiering. Resultatet blir en vinst för alla delaktiga parter eftersom kvaliteten säkras i alla led från vårdtagaren till arbetsgivaren, eleven och slutligen utbildningsanordnaren.

Ett garanterat sommarjobb eller en sommarpraktik är något som eleverna själva nämner som viktigt.

Mer läsning

Annons