Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofia Karlsson gästar Järvsö – med förhoppning om Lill-Babsduett

/
  • Sofia Karlsson gästar Järvsö på lördagskvällen.

Flerfaldiga grammisvinnaren Sofia Karlsson gästar Lill-Babs stipendiekonsert på Stenegård i Järvsö på lördag, med en dröm om en duett med Järvsöikonen.

Annons

Årets stipendiekonsert får besök ur Sveriges riktiga musikelit. Sofia Karlsson är sexfaldig grammisvinnare, varav två danska, och har sedan 2002 släppt nio soloalbum. Genom åren har den folkmusikutbildade sångerskan utöver sin egen musik även släppt tolkningar av bland andra Peps Persson, Lars Forssell, Fred Åkerström och Evert Taube.

På lördag spelar hon i Järvsö. Vi ringde upp Sofia Karlsson som svarade direkt från turnébussen och berättade lite om sina förväntningar inför konserten.

– Stenegård är ju en fantastisk plats. Jag förväntar mig sommarkänsla, Järvsökänsla och Hälsingefeeling. Jag vill ju egentligen sjunga lite med Lill-Babs, men jag vet inte om det går att få till.

Vad kommer du bjuda publiken på?

– Jag kommer spela låtar både från förr och nu. Jag gör oftast urvalet samma dag som jag spelar när jag vet vad det är för väder, så vi får se.

Men förhoppningsvis en duett med Lill-Babs?

– Jag drömmer om det i alla fall...

Hur beskriver du din musik?

– Jag älskar akustisk musik och jag bryr mig inte om genre. Jag har som en blandning av vemod och sommarglädje, för livet innehåller både och.

Hur ser din relation till Järvsö ut?

– Jag har ju spelat på träteatern. Jag älskar Järvsö, jag skulle önska mig ett hus där. Jag kan inte köpa ett just nu men jag vill göra det sen.

Vad kommer du hitta på utöver spelningen?

– Jag ska träffa kompisar, dricka rödvin och spela på Gretchen-gitarrer. Jag ska försöka bada i Ljusnan också.

.. och relationen till Lill-Babs?

– Lill-Babs, hon är ju drottning. Hon är så cool. Hon har sån fruktansvärd rutin så man bara måste beundra henne. Hon finns ju med överallt, det går inte att undgå henne. Det är en ära att få spela på lördag.

Konserten är avslutningen på årets Hälsingehambo, dansar du?

– Nej hambo är inte min grej, jag dansar hellre fridans. Men det är en cool grej och en underbar händelse, det är galet att det är så stort.

Vad händer i din karriär just nu?

– Just nu är jag ute på sommarturné. Och så har jag spelat in en julskiva, så vi har varit nöjda med vädret när vi suttit där och druckit glögg och ätit julsill.

I konserten medverkar även jazzmusikern Kristoffer Sundman och barnkörer från School of performing arts, som samtidigt släpper en nyinspelad skiva med bland andra Lill-Babs som gästartist.

Konserten startar klockan 20.30 på Stenegård i Järvsö.

Mer läsning

Annons