Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Socialchefen blev ett politiskt offer"

/
  • Björn Mårtensson, Peter Engdahl, Ove Schönning, Markus Evensson, Örjan Fridner och Stina Michelson från Socialdemokraterna.

Marita Wikström har blivit ett politiskt offer. Det menar Socialdemokraterna i Ljusdals kommun, som under torsdagskvällen kallade till ett extrainsatt möte.

Annons

– Marita Wikström har blivit ett politiskt offer. Det är ett politiskt spel och vi vill göra ett gemensamt uttalande för att visa att vi ta avstånd från det här agerandet, säger Markus Evensson (S), oppositionsråd.

– Personalpolitiskt är det en katastrof, man har agerat helt utan medmänsklighet, säger Stina Michelson.

Socialdemokraterna kommer nu att följa upp en rad frågor som rör delegationsordningen, juridiska och demokratiska delar i frågan.

– Det ger ett dåligt rykte till Ljusdal, jag har aldrig sett något liknande under de 40 år jag arbetat här. Det liknar mest dilettanternas sommarparad. Det är oerhört nonchalant att kommunstyrelsens ordförande tillsatt kommunchefen, som inte har någon förståelse för socialstyrelsen, att sköta socialchefens arbete, säger Örjan Fridner.

Man är också överens om att politikerföraktet kommer att öka efter hanteringen av socialchefen.

– Hur ska Ljusdal kunna rekrytera chefer i framtiden, efter det här, frågar sig Peter Engdahl.

– Hanteringen sprider oroligheter genom hela ledet, för alla anställda, säger Björn Mårtensson.

Ljusdal Socialdemokrater har beslutat att agera genom att följa upp hur man hanterat uppsägningen av socialchefen även rent juridiskt.

– Vi kommer också att följa upp fackligt, hur de reagerar på det här, säger Stina Michelson.

Hur delegationsförordningen har följts är också något som Socialdemokraterna kommer att följa upp.

– Beslutet fanns inte affischerat, varken under onsdagen eller torsdagen, på kommunens offentliga anslagstavla, där anslagna beslut ska sättas upp, säger Örjan Fridner.

Mer läsning

Annons