Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabbt stöd för Folkparken

/
  • Anna-Karin Kavallin startade ett upprop till förmån för Ljusdals folkpark på nätsajten Facebook.

Ett upprop på Facebook samlade snabbt ett starkt stöd för Ljusdals folkpark. På mindre än ett dygn tecknade sig flera personer för att köpa parkdiplom till förmån för verksamhet i folkparken.

Annons

Det var Anna-Karin Kavallin som drog igång insamlingen på Facebook. Gensvaret hon fick från allmänheten överrumplade henne.

– Det gick väldigt snabbt. Redan på torsdagskvällen hade personer tecknat sig för att köpa parkdiplom för 7 200 kronor, berättar Anna-Karin Kavallin, som tidigare på torsdagen lagt ut uppropet på Facebook.

Det måste ske något för att Ljusdalsborna ska få tillbaka sin kära folkpark, ett populärt besöksmål för många under sommaren. Det var så bland andra Anna-Karin Kavallin resonerade när det stod klart att den nuvarande ägaren hotade med att stänga parken, sedan lekutrustningen dömts ut.

Nu agerar kommunen för att få köpa tillbaka folkparken, som den en gång sålde. Hur parken under ett eventuellt kommunalt ägande ska skötas råder det oklarheter kring. Det är där som Anna-Karin Kavallin med sitt senaste upprop hoppas kunna samla stöd för att finna en lösning – och få in en ekonomisk grundplåt till någon form av paraplyorganisation för verksamheten.

Hon hoppas att det intresse som visats på Facebook håller i sig och att det blir ett allmänt, brett stöd för Ljusdals folkpark.

– Det skulle vara fint om vi kunde få tillbaka vår folkpark med en rad aktiviteter där, säger hon.

Mer läsning

Annons